Manualna terapija

Poliklinika PEHAREC

Radno vrijeme poliklinike
PON – PET: 08:00 – 20:00
SUB – NED: Ne Radimo

Radno vrijeme ordinacije
PON – PET: 08:00 – 20:00
SUB – NED: Ne Radimo

Manualna terapija

Tehnike manualne terapije koje se provode u Poliklinici Peharec su manualna masaža, limfna drenaža, mobilizacija i manipulacija

Manualna terapija uključuje sve ručne tehnike i pokrete koji se primjenjuju u svrhu povećanja opega pokreta, fleksibilnosti tkiva, smanjenje boli, oteknuća i upale tkiva. Tehnike manualne terapije koje se provode u Poliklinici Peharec su manualna masaža, limfna drenaža, mobilizacija i manipulacija.

Fizioterapeuti provode tehnike manualne terapije u svrhu smanjenja edema, boli, oteknuća i spazma, poboljšanja zdravstvenog i funkcionalnog statusa te povećanja pokretljivosti.

Provodimo manualnu masažu, limfnu drenažu, mobilizaciju i manipulaciju.

Masaža

Masaža je manualna tehnika manipulacije mekim tkivima (koža, fascije, mišići, tetive, ligamenti) u svrhu smanjenja napetosti tkiva. U svijetu postoji mnogo vrsta masaže koje se međusobno razlikuju u pokretima ruku fizioterapeuta i prtisku na tkivo. U Poliklinici Peharec koristi se nekoliko specifičnih tehnika masaže ovisno o tkivu.

  • Indikacije: miofascijalna bol, lumboischialgija (išijas), tenzijske glavobolje, tendinitis
  • Kontraindikacije: povišena tjelesna temperatura, duboka venska tromboza, povraćanje, dijareja

Limfna drenaža

Limfna drenaža je manualna tehnika u kojoj se nježnim, preciznim pokretima različitog pristiska utječe na mobilizaciju limfne tekućine iz područja u kojemu se nakupila prema području normalne cirkulacije. Često se koristi kod limfnog edema.

Mobilizacija

Mobilizacija je manualna tehnika u kojoj se pasivnim pokretima različite brzine i amplitude povećava opseg pokreta u zlobu, postiže normalna pokretljivost u zglobu i smanjuje bol.

Manipulacija

Manipulacija je manualna tehnika u kojoj se brzim i preciznim pokretima postiže veća fleksibilnost tkiva te se smanjuje napetost u zglobu na kojemu se vrši manipulacija. Cilj je manipulacije povratiti funcionalnost i normalnu pokretljivost u zglobu te smanjiti bol.

Dogovorite pregled ili pošaljite upit