Hidromasaža

Poliklinika PEHAREC

Radno vrijeme poliklinike
PON – PET: 08:00 – 20:00
SUB – NED: Ne Radimo

Radno vrijeme ordinacije
PON – PET: 08:00 – 20:00
SUB – NED: Ne Radimo

Hidromasaža

Hidromasaža se izvodi visokotlačnim vodenim valom. Za masažu se koriste viskotlačne vodene pumpe s regulacijom pritiska tople vode.

Hidromasaža se izvodi visokotlačnim vodenim valom. Za masažu se koriste viskotlačne vodene pumpe s regulacijom pritiska tople vode. Na taj način se koriste dva terapijska učinka, masaža mekih tkiva i toplinski učinak zagrijane vode koja se koristi za masažu. Iako su poznati značajni terapijski učinici hidromasaže u liječenju prvenstveno bolesti i oštećenja lokomotorng sustava relativno je malo znanstvenih istraživanja koja ih potvrđuju.

Ovisno o mlaznicama na fleksibilnim crijevima koje se koriste za masažu određuje se širina vodenog mlaza pod pritiskom. Za veće površine tijela se koriste šire mlaznice dok se za manje površine koriste uže mlaznice. Veličina tlaka ovisi o napetosti i dubini tkiva koje se želi tretirati.

Pozitivni učinci hidromasaže

Najznačajni pozitivni učinci hidromasaže su smanjenje boli, smanjenje napetosti, povećanje fleksibilnosti mišića, fascija i tetiva, povećanje opsega pokreta, limfna drenaža, stimulacija cijeljenja i regeneracije oštećenog tkiva, smanjenje priraslica nakon ozljeda i operacija, relaksacija živčanog sustava, smanjenje stresa, stimulira se lučenje endorfina. Za sportaše osim značajnih pozitivnih utjecaja koji su već opisani hidromasaža je iznimno je korisna u oporavku, otklanjanju metaboličkih toksina nakon napornih treninga i relaksaciji mišića.

Primjena hidromasaže se preporuča u terapiji pacijenata s križoboljom, išijasom, bolovima u mišićima, degenerativnim bolestima zglobova, nakon ozljede ili operacija gležnja, koljena, kuka, ramena i lakta.

Hidromasaža se najčešće koristi u kombinaciji s ostalim procedurama fizikalne terapije i kineziterapije. Uobičajeno vrijeme trajanja terapije je oko 25 minuta po segmentu.

Kontraindikacije za primjenu hidromasaže su: oboljenja kože, zarazne bolesti, otvorene rane, oboljenja krvnih žila, tromboza, hemofilija,itd.

Dogovorite pregled ili pošaljite upit