Hidroterapija

Poliklinika PEHAREC

Radno vrijeme poliklinike
PON – PET: 08:00 – 20:00
SUB – NED: Ne Radimo

Radno vrijeme ordinacije
PON – PET: 08:00 – 20:00
SUB – NED: Ne Radimo

Hidroterapija

Hidroterapija uključuje primjenu vode u rehabilitaciji lokomotornog sustava.

Hidroterapija uključuje primjenu vode u rehabilitaciji lokomotornog sustava. Prednost vježbi u vodi je postojanje sile uzgona koja omogućava smanjenje napetosti unutar zglobova i hidrostatski tlak koji djeluje na tijelo podjednako u svim smjerovima.

Smanjenjem opterećenja omogućava se poboljšana pokretljivost u zglobovima te se povećava mišićna aktivnost, cirkulacija, propriocepcijski input i balans. Intenzitet vježbanja se mijenja s obzirom na dubinu vode u kojoj se osoba nalazi.

Vježbe se izvode aktivno

Fizioterapeut ili kineziolog vodi i prikazuje vježbe te nadgleda pravilno izvođenje pojedine vježbe. Sve se vježbe izvode aktivno, a usmjerene su na povećanje opsega pokreta u zglobovima i povećanje mišićne snage.

Nakon provedenog programa vježbanja u vodi moguća je reakcija tkiva u smislu upale mišića, no, to je samo prolazna reakcija nakon koje slijedi poboljšanje funkcionalnog statusa.

Kontraindikacije za primjenu hidroterapije su: oboljenja kože, zarazne bolesti, otvorene rane, oboljenja krvnih žila, tromboza, hemofilija,itd.

Dogovorite pregled ili pošaljite upit