Ulošci za djecu i korektivni ulošci

Ulošci za djecu i korektivni ulošci

Ortokinetički uložak može biti presudan za pravilan razvoj stopala i tijela u cijelosti

Ortokinetički uložak za djecu može biti presudan za pravilan razvoj

U dobi kada djeca najviše rastu individualni ortokinetički uložak može biti presudan za pravilan razvoj stopala i tijela u cijelosti. U periodu rasta formira se skeletni sustav kojem se opet prilagođavaju svi ostali sustavi.

Posljedice nepravilnog držanja, genetskih naslijeđa, nepravilnog ili danas često nedovoljnog tjelesnog kretanja najlakše je korigirati upravo u dobi rasta iz tog razloga je potrebno posvetiti posebnu pažnju razvoju stopala i tijela.

Dječjem stopalu potrebno je pokloniti brigu i pažnju

Čovječje stopalo je od prvih dječjih koraka izloženo velikim opterećenjima. Budući da obućom ne možemo postići optimalni kontakt između površine stopala i podloge, od najranijeg djetinjstva suočeni smo s rizikom pojave različitih deformacija stopala i gležnja, koje kasnije narušavaju ostale dijelove lokomotornog sustava. Stoga je od velike važnosti dječjem stopalu pokloniti neophodnu potrebnu brigu i pažnju.

Ortokinetički uložak za pravilno formiranje stopala

Primjenom individualnog ortokinetičkog uloška kod djece je moguće utjecati na pravilano formiranje stopala. Individualni ortokinetički uložak Peharec system već godinama dokazuje da je redovitom uporabom moguće spriječiti deformitete, a također i utjecati da se uočene nepravilnosti smanje, te potom i otklone.

Isto tako, neophodno je istaknuti važnost ciljanih vježbi u prevenciji i liječenju deformiteta stopala

Zašto ulošci Peharec System

Dokazano je da korištenjem individualnih ortokinetičkih uložaka moguće je prevenirati različite deformacije stopala, gležnja, koljena i kralježnice. Isto tako je važno terapijsko sredstvo  u liječenju deformacije i različkih bolnih stanja povezanih s stopalima. Primjenom individualnih  uložaka ostvaruje se prvenstveno fiziološki položaj stopala i gležnja.

Postizanjem fiziološkog neutralnog položaja stopala i gležnja, individualni uložak omogućava kvalitetniju stabilnost, amortizaciju i adaptaciju stopala u kretanju.

Osnivač poliklinike, doktor, izumitelj

doc. dr. sc. Stanislav Peharec

Upit za izradu uložaka i više informacija