Prvi u inovacijama

U više od 20 godina rada posebno važno područje rada su metode rehabilitacije bolnih stanja kralježnice. Brojna biomehanička i neurofiziološka istraživanja kao i iskustva u radu s osobama koje imaju poteškoća sa bolnom kralježnicom omogućili su stvaranje originalnih metoda i velike uspješnosti u rehabilitaciji osoba s bolnim vratom ili križoboljom.

Metode manualne terapije koriste se od samih početaka rada i ujedno su i najčešće korištene terapijeske metode u našoj poliklinici. Tijekom dugogodišnjeg korištenja različitih tehnika manualne terapije i istraživanja učinkovitosti pojedinih tehnika došlo je do razvoja novih originalnih tehnika manualne terapije. Primjena novih i unaprijeđenih tehnika u značajnoj mjeri su doprinijeli poboljšanju učinkovitosti u rješavanju različitih bolnih stanja lokomotornog sustava.

Poliklinika je uvela nasuvremeniju opremu za biomehanička mjerenja renomiranog proizvođača BTS iz Italije. U suradnji s BTS-om razvijamo metode i različite protokole za funkcionalnu procijenu koji se koriste u rehabilitaciji.

Uvodeći kao prvi u Hrvatskoj mnoge napredne tehnologije Poliklinika je time indirektno dala i veliki doprinos razvoju rehabilitacijskih tehnika i procedura u Hrvatskoj i široj regiji.

Biodex

U Poliklinici se tako, 1999 godine, uvodi i koristi izokinetički sustav za mjerenje mišićne snage i utvrđivanje međumišićnih odnosa. Isto tako se koristi i izokinetičko vježbanje radi bržeg oporavaka mišićne snage.

Uočavanjem značaja stopala i hoda za ljudsko zdravlje uvodimo također i kompjuterizirano mjerenje pristisaka stopala u hodu.

I terapiju udarnim valom uvodimo kao prvi u Hrvatskoj još prije 8 godina.  

Uvođenje najsuvremenije tehnologije uz veliko iskustvo stečeno tijekom dugogodišnjeg rada garancija su velike uspješnosti u rehabilitaciji i prevenciji brojnih bolnih stanja i ozljeda lokomotornog sustava.


Tvrtke / partneri

BTS Bioengineering: true technology for true life Movement technology 3D Traction tables Devices for medical, physiotherapy, rehabilitation, and aesthetic medicine Biomedical technologies Footwear Techniques Electronic equipments for physiotherapy and rehabilitation A Circle - Rehabilitation instruments Biodex - isokinetic testing and rehabilitation device