Korištenje uloška

Umetanje uloška

INDIVIDUALAN ORTOKINETIČKI ULOŽAK izrađen je s visokom preciznošću prema Vašem stopalu. Od izuzetne je važnosti stoga da uložak koji već idealno popunjava Vaše stopalo, čineći pritom i korektivnu zadaću, jednako tako popuni i Vašu obuću kako ne bi došlo do PROKLIZAVANJA ULOŠKA unutar obuće ili pak do njegove DEFORMACIJE.

Ukoliko uložak ima makar i minimalno prostora za klizenje može doći do podsvjesne iritacije te dodatnih aktivnosti stopala koje pritom narušavaju rasteretnu namjenu uloška. Stoga se uložak uobičajeno izrađuje malo većim da bi ga se naknadnim radnjama bolje prilagodilo obući.

ISPRAVNO UMETANJE ULOŠKA:

  • 1-Ulozak
  • 2-Ulozak
  • 3-Ulozak
  • 4-Ulozak

Prije nego li se pristupi naknadnom obrezivanju ili brušenju uloška potrebno je prvo sve učiniti da bi se postojeća forma uloška umetnula u Vašu novu obuću. To činimo na način da prvo umetnemo prednji dio uloška u obuću. Potom pažljivo savinemo uložak tako da možemo uglaviti petni dio uloška u petu obuće te potom polako ispravljamo svinuti uložak potiskujući prednji dio uloška unutar obuće prema naprijed.

OBREZIVANJE ULOŠKA:

Mjerenje uloškaTek nakon što smo isprobali sve mogućnosti umetanja uloška možemo samostalno pristupiti njegovom obrezivanju. Obrezivanje se vrši na način da se originalni uložak - koji se danas isporučuje sa većinom kvalitetne obuće - izvuče van. Potom se DESNI individualni uložak nasloni na originalni LIJEVI uložak (i obrnuto) tako da se donjište oba uloška što bolje poravna. Potom na vašem individualnom ulošku iscrtate obris originalnog uloška te pristupite njegovom obrezivanju. OBAVEZNO OSTAVITE PONEKI MILIMETAR VIŠKA U ODNOSU NA ORIGINALNI ULOŽAK pošto se originalni ulošci koji se isporučuju s obućom ne izrađuju s tolikom preciznošću kao Vaš individualni ortokinetički uložak.

Osobe poput vrhunskih sportaša ili pak osobe čije djelatnosti postavljaju visoke zahtjeve na obuću obično naručuju po nekoliko pari uložaka koje potom ne izvlače iz obuće da bi ih potom prebacivali u drugu obuću već naručuju uloške za svaki par obuće posebno. Ukoliko ste i vi jedna od takvih osoba, možete prilikom vršenja analize stopala ostaviti vašu obuću pa se ulošci mogu pobrusiti već u fazi proizvodnje točno po datoj obući.
Za napomenuti je da to ipak nije uobičajena praksa pošto većina osoba uloške koristi u kombinaciji sa više pari različite obuće.

Želimo vam puno ugodno provedenog vremena sa ulošcima
PEHAREC SYSTEM!


Tvrtke / partneri

BTS Bioengineering: true technology for true life Movement technology 3D Traction tables Devices for medical, physiotherapy, rehabilitation, and aesthetic medicine Biomedical technologies Footwear Techniques Electronic equipments for physiotherapy and rehabilitation A Circle - Rehabilitation instruments Biodex - isokinetic testing and rehabilitation device